• gkcoachpraktijk@gmail.com

Uncategorized

Boekpresentatie

De zaal van Podium Mozaïek in Amsterdam Sloterdijk zit vol genodigden. Op het podium zitten Hetty Kleinloog auteur van Volle bloei samen met Dieuwertje Blok die haar interviewt over haar debuutroman. Ik zit in de donkere gevulde zaal. Naast mij zit D. Al 30 jaar zijn we bevriend. Ik en ook zij hebben een beetje last van de warmte. Of is het een opvlieger?

Volle bloei

Overal rijpheid. Een tuin vol met rozen. Een nest van merels tussen de struiken. Toeval bestaat niet. Een paar dagen voor de boekpresentatie gaat de telefoon. Onbekend nummer, en ik neem geen onbekende nummers op. Maar ik ben gestart als ondernemer, dus.. Ik neem op en heb de schrijversacademie aan de lijn. Ik ben uitgekozen om de gesigneerde versie te ontvangen van de roman Volle bloei van Hetty Kleinloog. Ik ben blij verrast. Ook blij dat ik iets gewonnen heb, dat voelt altijd goed. Als super Truus de mier met veel toverballen in de lucht zoekt mijn brein naarstig of ik aanwezig kan zijn op vrijdag 8 juni en ook belangrijk of vriendin D. waaraan ik het boek wil geven mee kan gaan. Volle bloei gaat over vriendschap. Over vijf vriendinnen op leeftijd, die vooruit kijken in plaats van de balans opmaken van hun tot dan toe geleefde leven. Neen, deze vrouwen beleven! Het zijn vrouwen die de creatieve geest in zichzelf alle ruimte geven. Ouder, wijzer, speelser (OWS). Ik app D. om te zeggen dat ik een uitnodiging ontvangen heb en vraag of ze meegaat naar de boekpresentatie. Ze reageert enthousiast. Ik geef door aan Sanne van de Schrijversacademie dat we van de partij zijn. Blij als een ei stuiter ik door mijn huis.

ALLEEN MET JE HART KUN JE GOED ZIEN

Zelf was ik ooit een jongere met een complexe thuissituatie en ik had graag een coach willen hebben. De basis van mijn werk is dat ik geïnteresseerd ben in wat jongeren beweegt, waar ze naartoe willen. Samen met de jongere ga ik op zoek naar de verbinding tussen hoofd, hart en handen, ofwel het spel tussen de krachten en de werking van denken, voelen en willen.

Mijn weg is niet zonder obstakels geweest. Er waren vroeger thuis veel zorgen. Ik was een speels, leergiering, nieuwsgierig en onrustig kind. Een kind dat wilde ontdekken, naar de sterren reizen en verder. Mijn moeder is na een lang ziekbed op jonge leeftijd overleden en mijn vader, fysiek zo sterk als een os, leed aan PTSS. Hij was hierdoor regelmatig niet zichzelf.  De oorlog en de herinneringen aan zijn tijd in een Jappenkamp hadden hem ingehaald.

1