• gkcoachpraktijk@gmail.com

Mag ik mij even voorstellen?

Ik ben Ginny Krijgsman, docent en coach, getrouwd en dol op dieren, natuur, lezen, schoonheid en lekker eten. Als jongste van 7 kinderen, was ik zeer nieuwsgierig en leergierig. Ik wilde graag leren. Dit ging echter niet makkelijk. Als een zalm tegen de stroom inzwemmend heb ik vroeg geleerd om inventief en creatief te zijn. Allebei mijn ouders zijn jong gestorven. Op de lerarenopleiding kreeg ik last van paniekaanvallen. In de grote collegezaal durfde ik dan niet meer op te staan. Ik heb dit lang weten te maskeren. Uiteindelijk is het me gelukt om 2 Hbo-opleidingen en vele interessante trainingen af te ronden. In Maastricht heb ik jarenlang een praktijk gehad als Natuurgeneeskundig therapeut en Dru-Yoga docente. Hier begeleidde ik zowel volwassenen als kinderen. Totdat ik voor de liefde verhuisde naar Den Haag. Daar heb ik o.a. gewerkt bij: Centrum voor Jeugd en Gezin, Mbo opleiding voor pedagogische medewerkers, Mbo opleiding voor doktersassistent, speciaal onderwijs (cluster 4), bij een gesloten instelling voor jongeren tussen de 12-18 jaar en als ambulante begeleider. Als vrijwilliger verricht ik taken bij de Remonstrantse kerk in Den Haag.

In mijn werk als coachende docent had ik vooral oor en oog voor wie de leerling was als persoon, hoe hij of zij de toekomst zag, hoe erover verschillende thema’s gedacht werd. Het idee om te herstarten met mijn eigen coachpraktijk kon ik niet meer negeren. Ook nu kan, zowel Groot, als Klein bij mij terecht.

Aangesloten bij
Flex-Docent

VERHALEN VERBINDEN VERTROUWEN

Niemand wil veranderen, maar iedereen wil wel gelukkig en gezond leven. Ik kijk samen met jou naar hoe je dit kunt doen. En jij blijft te allen tijde de regisseur van jouw leven. Jij kiest wat het beste voelt voor jou. Als je ervoor kiest om jouw verhaal te leven, dan ben ik de juiste coach voor jou. Net als ieder mens heb ook jij je eigen referentiekader. Dit bestaat uit verschillende onderdelen zoals: opvoeding, familie, waarden, normen, school, opleiding, leefomgeving, vrienden enz. Kortom de achtergrond van waaruit iemand naar de werkelijkheid kijkt. Ken jij het verhaal dat jij aan jezelf vertelt? En ben jij je bewust hoe dit verhaal doorwerkt in jouw leven, zowel in je werk als privé? Bevind jij je nu in een situatie waarin je ondersteuning kunt gebruiken?

 

Zolang ik mij kan herinneren ben ik geboeid door levensverhalen. Het zichtbaar maken van de gelaagdheid in een complex verhaal/situatie is mijn expertise. Vervolgens ontdekt de cliënt zelf verbanden en met mijn ondersteuning wordt de verbinding gelegd. Verborgen talenten komen als vanzelf naar boven drijven. Ik ondersteun in de vraagstukken die jij hebt over jouw verhaal. Dit doe ik door actief te luisteren, af te stemmen, te horen wat juist niet gezegd wordt, door jouw verhaal samen te vatten en inzichtelijk te maken, door vragen te stellen.

vertrouwenkopie
* Opleidingen en trainingen onder andere:
- Europese academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg,         Maastricht
- Fontys Hogescholen Pedagogiek, Den Haag
- Life Foundation, Dru-Yoga docentenopleiding, Wales            (U.K.)
- Energetisch werk (Touch for Health, Bowen-techniek)
- Academie Jip en Jan, Kinderyoga docentenopleiding,          Almere
- Eerste Verdieping Systemisch Werk, Delft
- Horizon Academie Narratieve Interventies, Alphen aan de    Rijn
- Schrijversacademie, familieverhalen en autobiografieën,      Den Haag/Amsterdam
- A
utisme academy, Mindfulness ASS, Utrecht
SPEEL

Ik vind het heerlijk om te spelen, omdat het ruimte biedt om vrij te ontdekken en te (blijven) leren. Spelen, creativiteit, onderzoeken zijn vaardigheden die wij meestal aan kinderen toeschrijven en als volwassenen vaak vergeten in te zetten. Het is niet kinderachtig als je speelt. Een creatieve geest neemt het spel juist serieus.

 

Op verzoek van Gloria van Ewijk van Life Impact Company http://blog.ilife.nu/

heb ik een lifeblog geschreven (zie *blog). Net als zij sta ik voor werken vanuit waarden die zorgen voor een inclusieve samenleving. Hieraan draag ik bij door middel van stressregulering en coaching. Er ontstaat gaandeweg meer zelfinzicht door zelfreflectie en daarmee groei van jouw zelfvertrouwen. Doordat jij bewuster leeft, leef je gezonder en dit komt niet alleen jou ten goede, maar ook jouw (werk)omgeving. Iedereen weet dat stress ons immuunsysteem ontregelt en een voedingsbodem vormt voor vele ziekten. Stressregulatie is meer dan ontspannen op vakantie alleen. Het is zorgen voor evenwicht. Voor balans.